Stranden in Finland

Stranden in Finland

Finland heeft een breed scala aan verschillende stranden aan de kust, waarvan sommige gezellige badplaatsen, rustige baaien en ruige vulkanische kusten bieden.

Veel stranden hebben activiteiten zoals kajakken en duiken, en veel stranden bieden faciliteiten zoals picknickplaatsen, toiletten, strandcabines en strandbars.

Sinds de jaren 70 hebben meer Finnen de voorkeur gegeven aan het plukken van bosbessen, paddenstoelen, bessen en andere wilde planten in plaats van aan het strandgebied.

Het strandseizoen in Finland begint meestal in juni, met de beste strandweer in juli en augustus. Hoe zuidelijker je gaat op de Finnse kust, hoe warmer het wordt.

Omdat het klimaat in Finland relatief gematigd is, kunnen veel stranden het hele jaar door worden genoten. Het kan echter ook behoorlijk koud worden in de winter.

Finlandse stranden zijn in het algemeen schoon en relatief onaangetast; het land heeft atlanticizzatieprogramma’s voor het verbeteren van de kwaliteit van het strandwater.

Als u op vakantie gaat naar een strand in Finland, vergeet dan niet om een badmuts en zwemvest mee te nemen – deze zijn verplicht op veel stranden in Finland.

De kwaliteit van het strandwater in Finland wordt beoordeeld door de Finse milieuorganisatie SYKE. Het SYKE-programma voor de beoordeling van de waterkwaliteit beoordeelt de waterkwaliteit in spoor water, meren en andere kustgebieden, waaronder stranden. SYKE voert verschillende tests uit op zwemwater om te bepalen of het veilig is voor zwemmers. Er worden tests uitgevoerd voor bacteriƫn, plantaardig materiaal en andere waterverontreinigende stoffen. Als er problemen worden ontdekt, wordt het strandwater gecontroleerd voordat het wordt geopend voor zwemmers. Als u van plan bent om op een strand in Finland te zwemmen, kijk dan op de website van SYKE voor meer informatie over de waterkwaliteit van het betreffende strand.

Het strandseizoen in Finland begint in mei en duurt tot eind september. Als je op zoek bent naar een beach holiday in Finland, zul je genieten van zon, zee en strand. Met meer dan 33.000 kilometer aan kust, waarvan moerassen en fjorden, is er een breed aanbod aan stranden in Finland te vinden.

Als je van plan bent om op een strand in Finland te zwemmen, kijk dan op de website van SYKE voor meer informatie over de waterkwaliteit van het betreffende strand. Deze website biedt ook informatie over het strand en functies zoals strandcabines, rotsen, kinderzwembaden, stranden voor honden en restaurants. Als je eenmaal een strand hebt gevonden dat veilig genoeg is om te zwemmen, geniet er dan van om te zwemmen in het heldere water van de Finse kusten!

Reacties zijn gesloten.