Bezienswaardigheden in Finland

Bezienswaardigheden in Finland

Reis naar Finland voor een unieke ervaring! Er is hier zoveel te zien en te doen! Ongeacht waar u heen gaat, of het nu een stadsbezoek is of het ontdekken van de natuur, hier is iets voor iedereen. Hieronder vindt u een lijst met de top bezienswaardigheden van Finland.

1. De Olavinlinna Kasteel

Dit kasteel uit de 15e eeuw in Savonlinna is een waar toeristen paradijs. Het is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Finland. Er zijn tours om het kasteel te verkennen, evenals tentoonstellingen en concerten.

2. De Kvarken Archipel

De Kvarken Archipel is een grote eilandengroep in de Finse Golf. Het kan worden bezocht door het maken van lokale cruises, wat een geweldige ervaring is. Hier vindt u klifkusten, meren en bossen met verschillende diersoorten.

3. Suomenlinna Fortress

Veel mensen denken dat deze 18e-eeuwse vesting in Helsinki de beste bezienswaardigheid van Finland is. De spectaculaire structuur, waaronder het eiland Susilinnan, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

4. Ranua Wildlife Park

Ranua Wildlife Park, in het noorden van Finland, is de perfecte plek om de wilde dieren van Finland te bewonderen. Er zijn meer dan 50 diersoorten, waaronder beren, wolven, elanden en vele anderen.

5. Temppeliaukio Kerk

De Temppeliaukio Kerk is een kerk die in een grot in Helsinki is gebouwd. De binnenkant van de kerk is uitgehouwen uit steen en heeft prachtige, unieke ontwerpen. Een bezoek aan deze kerk is een absoluut must!

Het zijn slechts enkele bezienswaardigheden die u als bezoeker van Finland te zien krijgt. Er is veel meer te ontdekken, dus vergeet niet om alles te onderzoeken tijdens uw verblijf hier!

Een bezoek aan Finland is niet compleet zonder een bezoek aan de bezienswaardigheden – Olut must! Olut must is een typische Fins bier dat wordt gemaakt met lokale ingrediënten waaronder mout, hop, gist en water. U kunt het bier en andere lokale produkten in vele cafés en restaurants in Finland aantreffen.

Andere must-visits zijn de grote kathedraal van Helsinki, hetmarktplein van Turku en het Katariina Sijaisi-klooster dat dateert uit de 16e eeuw. Neem deze kans om de mooie architectuur van Finland te bewonderen en betoverd te worden door de prachtige kunstwerken die er te vinden zijn.

Voor de avonturiers kunnen we een bezoek aan de Yökylä-jäätalvinatuurreservaat aanbevelen. Geniet van een onvergetelijke ervaring onder de Noorderlicht als u het surrealistische landschap van het land verkent.

Tot slot, als u op zoek bent naar een meer ontspannend avontuur, bezoek dan het winterresort Lapland. Geniet van luxueuze accommodatie, skipistes, kabelbanen, klimmuren en tanen meren. U zult zeker een onvergetelijke ervaring tegemoet gaan met al deze fantastische bezienswaardigheden in Finland.

Bezienswaardigheden in Finland zijn een absolute must als je de schoonheid en het avontuur van het land wilt ervaren. Geniet van de luxueuze accommodatie, de skipistes, kabelbanen, klimmuren en de talloze meren in Finland. Trek erop uit om kennismaar te maken met de faunarijkdom van Finland, waaronder beren, wolven, herten, wolvinnetjes en elanden. Kies een bestemming uit de archipelen in Finland, zoals de Åland-eilanden of de Saimaa-archipel, waar u door meren en kanalen kunt kanoën van eiland naar eiland. Proef de lokale specialiteiten in een van de vele restaurants, winkelen in de traditionele markten, of breng een bezoek aan de architectuur in de historische steden. Finland heeft de perfecte locatie voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar pure, onontdekte schoonheid.

Reacties zijn gesloten.